Ce să faci când te plictisești

Te plictisesti si nu te scoate nimic din starea de apatie? Nu e niciun prieten langa tine care sa te faca sa razi? La televizor nu e nimic? Nu te panica. Sunt o multime de lucruri pe care poti sa le faci ca sa te distrezi, chiar daca esti singur!

1. Lucruri pe care poti sa le faci fara sa ai nevoie de nimic

Clipeste des si dupa inchide ochii strans, pentru a avea parte de un adevarat spectacol de lumini. (Timp de amuzament: 1-5 minute).

Vei vedea o multime de bilute, stelute si dungi de lumina. Incearca sa gasesti forme cunoscute. Poate subconstientul incearca sa iti trimita un mesaj. Poate acesta este „trimite toti banii tai catre Urban 75„, cei care te sfatuiesc cum sa te distrezi.

Incearca sa nu vorbesti despre pinguini. (Timp de amuzament: 1-5 minute)

Sa faci asta este destul de greu, pentru ca incercand prea mult sa eviti un subiect, ajungi sa te gandesti tot la el. Iar daca nu incerci deloc, atunci clar nu vei putea evita subiectul.

Foloseste-ti puterea secreta a mintii (Timp de amuzament: 5-10 minute)

Alege un trecator si foloseste-ti puterea secreta a mintii pentru a-l determina sa faca ce vrei. De exemplu, sa isi scape plasa, sau sa se loveasca de cineva. Legile probabilitatii spun ca mai devreme sau mai tarziu, una dintre „poruncile” tale tot se va indeplini. Asa ca te poti convinge ca esti un supererou, si iti poti folosi timpul pentru a-ti incerca „puterile”.

Scarpina-te (Timp de amuzament: 1-3 minute)

Hai, scarpina-te! Chiar daca nu te mananca nimic. Nu-i asa ca se simte bine?

Da note trecatorilor (Timp de amuzament: 10-15 minute)

Da in secret trecatorilor note de la 1 la 10, iar pe masura ce trec, fa-le o critica in ceea ce priveste stilul de imbracaminte, tunsoarea sau pantofii.

Repeta un cuvant pana cand isi pierde intelesul (Timp de amuzament: 1-3 minute)

Alege un cuvant la nimereala si spune-l cu voce tare pana cand devine o insiruire de sunete fara sens.

Ciupeste-te (Timp de amuzament: 1-3 minute)

Ce este durerea? Ce este neplacut? Nu, nu e nimic fizic – totul este in mintea ta. In plus, dupa ce o sa te ciupesti un timp, vrei prefera sa te plictisesti decat sa te mai doara ceva.

2. Lucruri pe care sa le faci cand ai ceva la indemana

Vezi ce este in cosul de gunoi al vecinului (Timp de amuzament: 20-30 de minute)

Poti invata o multime de lucruri studiind ce arunca oamenii. Mai mult, poti descoperi ce secrete tin ascunse. Pe de alta parte, poti gasi obiecte utile, ca electrocasnice care inca functioneaza, sau chiar reviste … de tot felul.

Uita-te la televizor si repeta tot ce auzi, dar cu un accent italian (Timp de amuzament: 5-10 minute)

Este destul de distractiv. Daca adaugi si elemente de gestica, poti ajunge un adevarat Marlon Brando incruntat.

Farse la telefon (Timp de amuzament: 20-50 de minute)

Foarte distractiv, dar este nevoie de disciplina. Vulgaritatile de tipul „Buna ziua, familia …”, nu fac lucrurile sa fie amuzante. Interesant este ca persoana de la capatul firului sa te creada. Mai ales daca ai o poveste ridicola. De exemplu, pune-ti intrlocutorii sa scoata sunete ciudate pentru a testa linia. Sau suna la un fast-food mai important si fa plangeri ciudate in legatura cu meniul lor.

3. Lucruri pe care poti sa le faci cu inca o persoana

Uita-te fix la ceafa unei persoane, pana se intoarce (Timp de amuzament: 2-5 minute)

Functioneaza pe principiul „simt ca ma urmareste cineva”. Fa un studiu si vezi daca lucrurile stau chiar asa.

Fa un concurs de tipul: cine e mai putin competitiv (Timp de amuzament: 1-3 minute)

Incercand sa castigi acest concurs, vei pierde. Daca vrei sa pierzi, atunci castigi, dar de fapt tot pierzi. Daca nu incerci deloc, atunci pierzi, deci castigi, dar de fapt pierzi …

Ia-ti cainele pe sus, ca sa vada lucrurile din perspectiva ta (Timp de amuzament: 3-5 minute)

Gandeste-te: un caine vede lumea de la 15-60 de centimetri deasupra solului. Nu a vazut niciodata ce este deasupra modulelor din sufragerie, nu stie ce ai pe birou, sau in rafturile de sus … La fel, poti incerca sa vezi si tu lumea de la inaltimea prietenului patruped.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *